top of page

Over Eco Tire Solutions

Waar het allemaal begon

In een wereld die gedreven wordt door massaproductie en consumptie, is het van essentieel belang om bewuster om te gaan met onze materialen. Te veel producten zijn ontworpen voor een enkel leven en belanden vervolgens op de afvalberg, wat resulteert in een groeiend probleem van overmatige afvalproductie. De bandenindustrie vormt een aanzienlijke bron van vervuiling, waarbij het geproduceerde afval beperkte toepassingen kent. Dit vormde de aanleiding om een oplossing te vinden voor het vergroten van de duurzaamheid van banden. De zoektocht begon om een wiel te ontwikkelen met de meest duurzame kenmerken, dat een waardepropositie stelt aan de gebruiker waardoor de negatieve impact op het milieu aanzienlijk verminderd kon worden.

Onze missie

"In mijn eigen reis tijdens het ontwikkelen van een duurzame band stuitte ik op de verborgen problemen waarmee rolstoelgebruikers dagelijks geconfronteerd worden, zaken die voor velen onzichtbaar blijven. De belemmeringen die ontstaan door een gebrek aan toegankelijkheid vormen een immense uitdaging voor rolstoelgebruikers. Het gaat niet alleen om ontoegankelijke openbare gebouwen of beperkte toegang tot het openbaar vervoer, maar ook om de erbarmelijke staat van wegen die hun vrijheid belemmert. Het rijden over kasseien is verre van comfortabel en veroorzaakt aanzienlijk fysiek ongemak. Stoepranden, waar velen niet bij stilstaan, vormen enorme obstakels voor rolstoelgebruikers en leiden opnieuw tot fysieke ongemakken. Ondanks de aanzienlijke kosten van sommige rolstoelen, kunnen deze nog steeds niet het comfort bieden dat deze gebruikers verdienen.

 

Een ander uitdagend probleem waar rolstoelgebruikers mee te maken krijgen, zijn lekke banden. Sommige luchtbanden vereisen het wekelijks of maandelijks bijpompen van de banden om de kwaliteit van de rijervaring te behouden. Het bijvullen van de banden is echter niet altijd zelfstandig haalbaar voor rolstoelgebruikers, waardoor ze afhankelijk worden van vrienden, buren of soms beroep moeten doen op onderhoudsdiensten. Voor avontuurlijke rolstoelgebruikers die graag de natuur verkennen of voor diegenen die actief zijn op evenementen, vormt dit een constante zorg omdat de kans op een lekke band altijd aanwezig is. Hierdoor moeten ze extra voorzichtig zijn en constant uitkijken naar glas of andere scherpe voorwerpen die hun banden kunnen beschadigen. Het vooruitzicht van een lekke band kan de ervaring van het moment volledig teniet doen, of het nu gaat om het ontdekken van de natuur of het genieten van een feestelijke gelegenheid.

 

Dus, kan er geen band gemaakt worden die nooit plat gaat en een goede demping biedt voor de gebruiker? Dat was het startpunt van mijn reis naar de ontwikkeling van een wiel voor rolstoelen dat niet alleen superieur comfort biedt, maar ook gebruiksvriendelijk en duurzaam is. Een wiel dat rolstoelgebruikers ondersteunt en hen in staat stelt om hun comfort en mobiliteit te vergroten zonder zich zorgen te maken over fysiek ongemak of belemmeringen."

Wannes Van Laerhoven, Founder of ETS

Internationaal bekroond
Vlaanderen circulair logo
Mitsubishi chemical advanced materials logo
Strascheg award logo
Start for future logo

Ontmoet het team

bottom of page